Smerteenheden på Hospitalet Valdemar hjælper dagligt smertepatienter med at håndtere kroniske smerter. Smerterne kan være opstået i forbindelse med et trafikuheld, en operation eller som følge af en sygdom, og disse er forbundet med nedsat livskvalitet og arbejdsevne. Smertebehandlingen varer typisk halvandet år, og der arbejdes ud fra et tværfagligt perspektiv med fokus på fysiske, psykiske, sociale samt kost- og træningsmæssige perspektiver.
Imidlertid oplever personalet, at patienter udebliver fra konsultationer, fordi patienten er for fysisk eller mentalt svækket til at overkomme transporten til hospitalet.
Patient@home-projektet "Telemedicinsk konsultation med kroniske smertepatienter" undersøger, om telemedicin kan styrke kvaliteten i smertebehandlingen og øge smertepatienters aktive deltagelse i eget forløb. Projektet tager desuden afsæt i internationale studier og afprøvninger, der har vist positive resultater ved anvendelsen af telemedicin i forbindelse med kronisk smertebehandling.
Vision
Smerteenheden på Hospitalet Valdemar ser et stort potentiale i at inddrage videokommunikation i dele af smerteforløbet, der ikke kræver fysisk tilstedeværelse. Ved at anvende telemedicinsk videokonference til udvalgte konsultationer ønskes det derfor at:
Resultater
Projektet består i en brugerundersøgelse og kortlægning af smertepatienternes eksisterende forløb. Dette foregår gennem interviews med patienter og sundhedsprofessionelle, observation af smertekonsultationer samt involvering af virksomheder. Projektet fører til:
Centerchef, Center for Velfærds- og Interaktionsteknologi Innovationsleder i Patient@home
Email: LOADEMAIL[jld]DOMAIN[dti.dk]
Web: http://teknologisk.dk
Email: LOADEMAIL[jj]DOMAIN[hospitaletvaldemar.dk]
Web: http://www.hospitaletvaldemar.dk
Email: LOADEMAIL[caroline.strudwick]DOMAIN[rsyd.dk]
Web: http://www.syddansksundhedsinnovation.dk/